Volumul „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România” va fi lansat și la Constanța

Consiliul Județean , Primăria municipiului și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, lansează luni, la Constanța, în incinta instituției muzeale menționate, volumul antologic „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România. Studii istorice”. La eveniment au fost invitați Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, Constantin Hogea, primarul  municipiului Tulcea și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Totodată, va avea loc festivitatea de premiere a elevilor și profesorilor constănțeni care s-au distins în studiul istoriei naționale, ceremonie în cadrul căreia se vor înmâna diplome și exemplare ale volumului, după care soliștii vocali ai Ansamblului Artistic „Baladele Deltei” vor susține un scurt program de colinde.

În luna aprilie a.c., Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea, susținut de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Tulcea, a lansat în mediul academic/științific un concurs dedicat evenimentului 14 noiembrie 1878 și consecințelor sale. Volumul antologic „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România. Studii istorice”, apărut la Editura Oamenilor de Știință din România (București, noiembrie 2018), cuprinde nouă studii și articole. La Tulcea, lansarea și festivitatea de premiere s-au desfășurat pe 12 noiembrie a.c., la Teatrul „Jean Bart”, în deschiderea Galei 100 – „Oameni pentru Tulcea – Oameni pentru România”

N.A.     

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here