În această dimineață, în jurul orei 05:30, pompierii au fost anunțați că în satul Parcheș a izbucnit un incendiu la o seră situată într-o gospodărie. Pompierii din cadrul Detașamentului Tulcea au intervenit, în timp operativ, înainte ca focul să se propage și la casa de locuit.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat de încălzit lăsat nesupravegheat.    

Incendii la Zebil și Niculițel

La Zebil. Aseară, în jurul orei 18:45, în apropiere de satul Zebil s-a anunțat foc la vegetație stuficolă. Către locul evenimentului s-au deplasat salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu o autospecială de stingere și SVSU Sarichioi. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, propagându-se cu ușurință din cauza vântului.

După aproximativ 4 ore, incendiul a fost lichidat iar în urma focului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30 ha. Reamintim cetățenilor că incendierea vegetației uscate, palustre și a resturilor menajere este un gest iresponsabil și este  STRICT INTERZISĂ.

La Niculițel. Tot aseară, în jurul orei 20:45, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă, în comuna Niculițel. Către locul intervenției s-au deplasat salvatorii din cadrul Detașamentului Tulcea, cu 2 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și SVSU Niculițel. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la o cameră și la acoperișul locuinței. Forțele de intervenție au procedat la localizarea și lichidarea incendiului, înlăturând pericolul de propagare a focului la întreaga clădire.

Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Comunicat ISU
 

+ There are no comments

Add yours