Alarmant! Se circulă într-o „veselie” băuți la volan

În noaptea de 23/24 noiembrie a.c., polițiștii tulceni au continuat acțiunile pe raza județului pentru reducerea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan, creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la consecințele conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Zece infracțiuni la regimul rutier au fost constate de polițiștii rutieri. 

În cadrul acțiunii, au fost efectuate peste 150 de testări cu aparatul etilotest și au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 6 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru conducerea unui vehicul fără permis și 1 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat. Totodată, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice în valoare de aproximativ 14.000 de lei.

Băuții la volan circulă noaptea. Astfel, la data de 24 noiembrie a.c., în jurul orelor 21.00, polițiștii Postului de Poliție Ciucurova au depistat în localitatea Făgărașu Nou, comuna Topolog, un bărbat de 44 de ani din Tulcea, care conducea un autoturism aflat sub influența alcoolului, având concentrația de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. După 12 minute, polițiștii Postului de Poliție Ciucurova au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani din Tulcea, care conducea un auto în localitatea Făgărașu Nou, comuna Topolog, având concentrația de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În jurul orelor 02.52, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 32 ani din localitatea Baia, care conducea un auto în localitatea Baia, având concentrația de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. După circa 30 minute, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Tulcea au depistat pe strada 1848 din municipiul Tulcea un bărbat de 43 de ani din Tulcea, care conducea un autoturism  aflat sub influența băuturilor alcoolice, având concentrația de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au desfășurat și activități preventive pe tronsonul Tulcea- Agighiol, informând conducătorii auto care se deplasau în acea zonă să conducă autoturismele cu viteză redusă și să păstreze în mers o distanță suficientă față de autoturismul din față, deoarece partea carosabilă era cu polei, iar aderența anvelopelor era minimă.

Comunicat IPJ

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here