Atenție, Dunărea nu iartă!/ Un bărbat din Sfântu Gheorghe- Covasna, posibil înecat pe Brațul Sfântu Gheorghe

În cursul zilei de ieri, 11 iunie, pompierii tulceni au fost alertați despre faptul că o persoană, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla pe malul Brațului Sf. Gheorghe a dispărut în cursul nopții.

Din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea a intervenit imediat un echipaj de căutare salvare cu o ambarcațiune, iar căutările au fost efectuate până la lăsarea întunericului din păcate, fără niciun rezultat pozitiv. În cursul zilei de astăzi, căutările turistului au fost reluate cu două echipaje, unul de scanfandri din cadrul ISU Brăila și unul de căutare salvare cu o ambarcațiune IB5. Căutările sunt efectuate în condiții de vizibilitate zero, la o adâncime pe alocuri de peste 8 metri. Salvatorii tulceni fac un apel către toți pasionații de pescuit și iubitorii de natură și Deltă să fie vigilenți când stau pe malul Dunării ori a apei, să nu se scalde sub nici o formă în apele curgătoare și să acorde o atenție sporită în cazul în care pescuiesc pe timpul nopții.

De asemenea, în cazul în care sunteți nevoiți să vă deplasați cu ambarcațiuni, vă reamintim că purtarea vestii de salvare este obligatorie! Aceasta vă poate salva viața chiar dacă considerați că sunteți buni înotători! Apele Dunării nu iartă!

Comunicat ISU

+ There are no comments

Add yours