Beat la volan, prin Poșta, un individ s-a ascuns în portbagaj de frica polițiștilor

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind pe inculpatul F.M.V , cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de refuz de prelevare a mostrelor biologice și de  instigare la mărturie mincinoasă.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în seara zilei  de 11.05.2024, în jurul orei 20.00, inculpatul F.M.V. deși avea o alcoolemie de 1,45 g/l alcool pur în aerul expirat  a condus un autoturism pe mai multe străzi din Poșta, comuna Frecăței, iar ca urmare a  depistării acestuia în trafic  de către  organele de poliție din cadrul Postului de poliție Frecăței, inculpatul a refuzat prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Deoarece inculpatul (care era singur în autoturism iar după oprirea  autoturismului, acesta s-a ascuns în portbagaj), a negat faptul că el a condus autoturismul, ulterior l-a determinat pe martorul L.I.M, să declare în mod nereal în fața organelor de urmărire penală că s-a aflat la volanul autoturismul la momentul depistării în trafic, motiv pentru care în cauză a fost dispusă extinderea urmăririi penale și față de martor pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Întrucât faptele inculpatului  F.M.V.  prezintă pericol pentru ordinea publică, la data de 14.05.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a acestuia iar  Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei  Tulcea a dispus față de inculpat măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale .

Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie  .

 

Dan Stepanencu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea și

purtător de cuvânt

 

+ There are no comments

Add yours