Bomboana pe colivă la Spitalul Județean. O doctoriță ginecolog a fost reținută pentru luare de mită!

Doctorița săltată de polițiștii judiciari de la Anticorupție, marți, aproape de prânz, era în vizor mai demultișor pentru apucături de medic corupt; măcar dacă s-ar fi meritat șpaga… Nu le era de-ajuns că PSD-ul  le-a mărit considerabil salariul, că managerul Năstăsescu se dă peste cap să mai cârpească secțiile deficitare cu medici, că județul le oferă condiții cât poate și el. Din păcate năravul a rămas. Incurabili unii, cer cu neobrăzare bani de la pacienți; într-un spital, chipurile județean, unde opinia cvasiunanimă a populației este că la Tulcea se moare cu zile. Și vorbesc ca unul care și-a pierdut și mama și soacra în acest spital; două ființe dragi care au murit cu zile în acest spital județean.

            Comunicatul Parchetului- reținere medic, luare de mită

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 15.10.2019, începând cu ora 1600,  măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de inculpata  D.D.T., în vârstă de 49 de ani, medic în cadrul Spitalul Județean de Urgență Tulcea,  pentru săvârşirea  a două infracţiuni de luare de mită, din probele administrate până la acest moment, rezultând faptul că în perioada 09.07. – 15.10.2019, a pretins și a primit sumele 400 și respectiv, 300 de lei, în schimbul acordării asistenței medicale unor persoane care nu aveau calitatea de asigurați în sistemul național de asigurări de sănătate.

Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Update: Doctorița a primit de la judecător 30 de zile arestare preventivă pentru săvârșirea a 18 infracțiuni de luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here