Călugărul-administrator care a incendiat casa de vacanță de la Crișan a fost arestat

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind pe inculpatul Z.A.C., cercetat pentru săvârșirea în concurs  a patru infracţiunii de distrugere, prev. de 4 x art. 253 al.1 și 4 din C.P.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 05.09.2023, în jurul orelor 16.00, inculpatul Z.A.C. în mod intenționat a provocat incendierea a 4 apartamente dintr-un imobil,  casă de vacanță, situat pe raza comunei Crișan, precum și a unui autoturism aflat în apropierea respectivului imobil. Totodată,cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat că inculpatul Z.A.C. este autorul și a incendiului din data de 14.08.2023 provocat de acesta în mod intenționat, într-un alt imobil din cadrul aceluiași complex turistic.

Întrucât faptele inculpatului prezintă pericol pentru ordinea publică, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar la data de 07.09.2023 inculpatului i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 Dan Stepanencu,

Prim procuror, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea

 

                 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here