Cei 17 care au dat mită polițiștilor de la Ciucurova au fost condamnați definitiv

La data de 16 decembrie 2021, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondate apelurile declarate de inculpați și  a menținut sentința pronunțată de Tribunalul Tulcea, respectiv condamnarea fără acord de recunoaștere pentru 17 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în cazul a 16 dintre aceștia, iar în cazul unei alte persoane pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și conducerea unui  vehicul fără permis de conducere.

Pedepsele aplicate sunt cu suspendarea executării sub supraveghere pe o durată de 2 ani. De asemenea, instanța a dispus ca, pe durata termenului de supraveghere, inculpaţii să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Hotărârea este definitivă. În fapt, inculpații au oferit în total, în perioada ianuarie-mai 2018, diferite bunuri materiale și sume de bani de peste 4.000 lei unor polițiști din cadrul  postului de poliție Ciucurova pentru a nu fi sancționați pentru neregulile  constatate cu ocazia controalelor rutiere efectuate în trafic.

Dosarul penal a rezultat din disjungerea cercetărilor privind faptele săvârșite de doi lucrători de poliție din cadrul postului de poliție menționat, care, cu ocazia activităților desfășurate în teren ca polițiști cu atribuții de poliție rutieră, au schimbat în documentele întocmite calificarea faptelor constatate din infracţiuni ori contravenţii sancţionate cu amendă, puncte de penalizare şi reţinerea permisului de conducere, în contravenţii sancţionate cu avertisment, în schimbul unor sume de bani sau alte foloase necuvenite. În respectiva cauză, polițiștii au fost condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea cu executare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată, complicitate la cumpărare de influență.

Cercetările au fost inițiate ca urmare a activităților investigative și sesizarea din oficiu a ofițerilor SJA Tulcea, care ulterior au fost delegați de procuror să desfășoare multiple activități procedurale în acest caz.  În cauză, s-a beneficiat si de sprijinul de specialitate a Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A.

Comunicat DGA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here