Mâine, 30 august, de la ora 9 dimineața, voi începe înotul pe Brațul Chilia al Dunării cu dorința de a străbate cei 111 km ai acestuia. În 2017 am înotat tot Brațul Sulina, în mod inevitabil, după ce am parcurs înot toată Dunărea, în 89 de zile, devenind primul și singurul (încă) înotător din lume care a înotat un fluviu fără costum de neopren. În 2020 am înotat și Brațul Sfântul Gheorghe.
Acum a sosit timpul pentru a încheia această triadă de înot al brațelor dunărene care brăzdează și delimitează minunata noastră Deltă a Dunării.
Ce m-a determinat?!
Prima și cea mai importantă motivație este PLĂCEREA pură de a înota. Doresc să îmbrățișez măreața Dunăre la acest moment delicat pentru ea când nivelul apei sale a atins un minim istoric. Vă invit și pe voi să veniți cu mine în mod virtual în această aventură. Sunt convins că milioane de români (printre care mă aflu și eu) n-au avut șansa să ajungă în acest colț de basm al țării noastre. Voi pune la dispoziție o aplicație care vă va da posibilitatea să urmăriți evoluția deplasării mele, totodată permite atașarea de fotografii interesante. Vom “cartografia” împreună locurile îndepărtate ale paradisului de apă, floră și faună a României, a locului unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.
Voi înota exclusiv în apele teritoriale ale României, cât mai aproape de malul Românesc, iar la final voi întra pe Brațul Musura care se varsă în Golful Musura. De acolo ne îndreptăm către, mai vechea mea dragoste, Sulina.
De ce tocmai acum?
Pentru că în perioada 1-4 septembrie se desfășoară Quadrathlon Sulina, eveniment care are un loc special în inima mea. Constă în parcurgerea unui traseu superb, în 4 feluri: înot, ciclism, alergare și caiac. Acest eveniment este special pentru mine pentru că am fost scânteia declanșatoare, inspirația acestui eveniment. Mai bine să vedem ce spun chiar organizatorii: “De ce numele primei competiții a purtat numele de Quadrathlon Marangoz? În 2018 Avram Iancu a pornit înot de la Mila 0 din Sulina la Istanbul. La primul popas Călin a spus: mamă ce tare! În același punct am ajuns eu cu caiac, Avram înot, Janin și profu cu bicicleta și Tünde alergând- Fabulos, nu?”
Eeee și de aici am început săpături, am tras unul de altul, hai s-o facem….. Iată că suntem la ediția a 4-a. Chiar dacă covid, chiar dacă altele !
Hai cu înscrierile ! Locuri limitate la 30!
Aici este Pagina Oficială a acestui eveniment: Sulina Altfel, Quadrathlon 2022
Iată de ce înot din pură plăcere! Este important ce lași în urmă, este important dacă miști pe cineva, este și mai important când oamenii rezonează cu ceea ce faci.
Îi felicit pe organizatori, Vanea Aniko Emese, Calin Ene, pe voluntari și pe toți cei implicați. Așadar, acum este momentul istoric pentru a mă întâlni cu organizatorii și participanții acestui eveniment fabulos. Este modul meu de apreciere pentru ei: să merg înot până acolo, completând astfel triada brațelor Dunărene.
Țineți aproape! Doamne ajută!
Sursa: postare pe pagina de facebook Avram Iancu

+ There are no comments

Add yours