În cursul zilei de azi, 3 august 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea-Biroul Siguranță Școlară și Biroul Rutier, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, au desfășurat activități de informare a cetățenilor despre prevederile “Legii Anastasia”.

Polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, care a înăsprit pedepsele în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Astfel, această lege a modificat art. 91, din Codul Penal, unde a fost introdus un nou alineat, care  stabilește că nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336, din Codul Penal.

Activități desfășurate:

-informarea conducătorilor auto/participanților la trafic cu privire la serviciile A.N.A.-C.P.E.C.A. și a riscurilor asociate consumului de droguri;

– testarea conducătorilor auto aflați în trafic cu aparatul etilotest;

– testarea conducătorilor auto aflați în trafic cu aparatul Drugtest;

Comunicat IPJ

 

+ There are no comments

Add yours