Delegație tulceană la vârf, prezentă la Adunarea Generală a ARE

O delegație a Consiliului Județean Tulcea, condusă de vicepreședintele Dumitru Mergeani, a participat, în zilele de 23 și 24 mai, la lucrările Adunării Generale a ARE, eveniment ce s-a desfășurat la Lillehamer, Norvegia. Din delegație au mai făcut parte secretarul județului, Marius Cristi Mihai, și Nicolae Cernătescu, consilierul președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

În cadrul sesiunii statutare, au fost abordate subiecte cheie referitoare la viitorul ARE, inclusiv perspectivele strategice 2017-2020, aspecte financiare precum şi noi iniţiative. Cu acelaşi prilej, au avut loc și alegeri pentru funcțiile de reprezentanți în Biroul Politic și, respectiv, pentru funcțiile de președinte celor două Comisii din cadrul acestei organizații.

 

Judeţul Tulcea este membru al ARE din anul 1997, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu deţinând la ora actuală funcţia de membru al Biroului Politic al acestui organism. Creat în 1985, Ansamblul Regiunilor Europene (ARE) reprezintă o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită,  fiind exponentul în acest sens a mai mult de 270 de regiuni din 33 de ţări şi 16 organizaţii interregionale, a cărei misiune este reprezentarea intereselor regiunilor europene, dezvoltarea şi corelarea politicilor şi a coeziunii regionale.

Comunicat de presa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here