Din cauza Covidului, de Bobotează, procesiunea de sfințire a apei pe faleza Dunării nu se mai ține

De sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie, având în vedere îndrumările autorităților legate de pandemia de Covid-19, în acest an în municipiul Tulcea 𝗡𝗨 se va organiza tradiționala procesiune de sfințire a apei pe faleza Dunării.
În toate bisericile din municipiu ca și din restul eparhiei, preoții vor săvârși în ziua de Bobotează, după Sf. Liturghie, slujba Sfințirii Mari a apei (Iordanul) iar credincioșii vor lua Aghiazma de la lăcașurile de cult- transmite Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

Jandarmii sunt mobilizați în preajma bisericilor. Atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru respectarea normelor legale în vigoare cu scopul de  a preveni şi combate efectele pandemiei de Covid-19, Jandarmeria Tulcea a dispus măsuri de supraveghere a desfăşurării activităţilor care vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult, prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Bobotează ), în data de 06 ianuarie.

Jandarmeria, alături de Patriarhia Română, face apel către toţi cetăţenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecţie sanitară ( purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţării fizice faţă de celelalte persoane prezente ), să adopte un comportament civilizat, să dea dovadă de înţelegere şi să respecte indicaţiile jandarmilor.

N.A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here