Dr. Emilia Stamate, realeasă președinte al Colegiului Medicilor tulceni. A cincea oară consecutiv

Pentru că tot suntem în febra alegerilor, cea de la Colegiul Medicilor din județul nostru s-a stins odată cu ședința de vineri, 16 octombrie, când s-au ales președintele, vicepreședinții și secretarul Colegiului pe următorii 4 ani. Cum se știe, în 3 și 4 octombrie la sediul Colegiului Medicilor din municipiu a avut loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea membrilor CM, un tur II care a surprins pe toată lumea prin prezența foarte bună la vot a medicilor (62,3%) comparativ cu turul I și organizarea fără cusur ; neașteptat de mulți medici veniți din Deltă, din comune aflate la mulți km de municipiu, sau veniți la secția de votare direct din concediu din țară.

Staful CM pentru „continuare”. Vineri s-au stabilit și funcțiile. Pentru a cincea oară consecutiv ,dr. Emilia Stamate a fost aleasă președinte al Colegiului Medicilor pentru un mandat de 4 ani. Ca vicepreședinți au fost aleși: dr. Liliana Andrei-medic primar ORL- vice cu probleme profesionale; dr. Florentin Groza– medic  obstretică ginecologie- vice cu probleme de jurisdicție și dr. Cristian Ene– medic primar balneo fizio terapie și recuperare medicală- vice cu probleme economico-sociale. Ca secretar a fost ales(reales) dr. Dumitru Vâlcu. Membrii Colegiului: dr. Constantin Ciureanu (și consilier cu probleme medici de familie), dr. Mihai Tatu,  dr. Amalia Cucu, dr. Jorj Cristea, dr. Iosif Roșca și dr. Niculina Dardac (urcată membru plin după ce dr. Marian Ene s-a dovedit incompatibil).

                 Între schimbare și continuitate medicii au ales continuitatea

Ca în orice breaslă și în cea medicală se nasc și se acumulează tensiuni care, atunci când se atinge punctul critic, se eliberează: violent sau amiabil în cazul doctorilor. S-au ciocnit aici, două plăci tectonice, una a medicilor din spital și cea a medicilor…dinafara spitalului, placa învingătoare fiind cea a medicilor dinafara spitalului, care au venit nesperat de mulți la vot; fără niciun val care să măture pe cineva,  ci dimpotrivă, să-i conserve.

Ce propuneri are noul Colegiu. Dr. Emilia Stamate ne spune ce va face în continuare Colegiul Medicilor: “S-a votat pentru continuitate, dovadă că membrii fostului CM s-au bucurat de aprecierea colegilor pentru activitatea depusă. Ce ne propunem pentru activitatea viitoare: # să reprezentăm cu profesionalism și corectitudine acest corp profesional # să rezolvăm cu promptitudine cerințele necesităților la Colegiul Medicilor # să ne preocupăm continuu de îmbunătățirea pregătirii profesionale a medicilor # să analizăm cu celeritate sesizările privind actul medical ținând cont  că CM reprezintă atât interesele medicilor cât și pe cele ale pacienților # să ne preocupăm astfel încât imaginea corpului medical să crească prin calitatea actului medical în folosul pacienților.

                          Colegiul Medicilor față cu pandemia

Dr. Emilia Stamate: “Cred că unele măsuri trebuie revizuite și mă refer aici la monitorizarea de către medicii de familie a contacților de covid de la domiciliu. Trebuie ca legislația în vigoare să prevadă măsuri de remunerație a medicului de familie privind sarcinile în plus pe care le are în cazurile de covid. Trebuie modificări în ce privește pachetul de servicii care trebuie negociate cu reprezentanții legali ai Colegiului Medicilor din România și serviciile propuse să fie finanțate cu fonduri adăugate de CNAS. Iar celelalte servicii care țin de sănătatea publică trebuie finanțate și plătite pe bază de contract cu DSP-urile”- a declarat noul și vechiul președinte al Colegiului Medicilor din Tulcea, dr. Emilia Stamate.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here