Duminică de pompier, la Babadag și la Tulcea

La stingerea unui foc în lanul de orzoaică. Duminică după-amiază, salvatorii Stației de pompieri Babadag au fost solicitați să intervină în zona localității Baia, unde un incendiu a cuprins un lan de orzoaică. La fața locului s-a deplasat 1 autospecială de stingere cu apă și spumă și 6 pompieri. Incendiul a fost localizat și lichidat, afectând o suprafață de aproximativ 2 ha. Cauza probabilă a incendiului: un rest de țigară aprinsă aruncat la întâmplare.

La Zebil ardea vegetația uscată...La puțin timp de la lichidarea incendiului din lanul de orzoaică, pompierii au fost solicitați să intervină pentru limitarea unui incendiu de vegetație uscată și arbuști în apropierea localității Zebil. Incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ 2000 mp. Aceeași cauză generatoare de incendiu: rest de țigară aruncată la  întâmplare.

La Dunavățu de Jos pentru salvarea unui mânz. Aici au intervenit pompierii de la Tulcea pentru salvarea unui mânz aflat pe un canal din zona localității Dunavățu de Jos.
Spre locul solicitării s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de prima intervenție și comandă cu o barcă pneumatică. Împreună cu o altă ambarcațiune a unor civili, pompieri s-au deplasat spre locul unde au găsit mânzul aflat în pericol, deoarece iapa era decedată

recent.Mânzul fost transportat în siguranță și preluat de către membrii unei asociații pentru protecția animalelor, iar mâine dimineață urmează a fi evaluat de medicul veterinar.

Comunicat ISU
.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here