Duminică, sărbătoare mare la Niculițel. Sărbătoarea Viei și Vinului

Duminică, 28 octombrie, Primăria Comunei Niculițel organizează Sărbătoarea Viei și Vinului. Pe scena din localitate vor evolua  Anastasia Lazariuc, Radu Ille, Nicușor Iordan si Ana Maria Rosa Preda, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei” Tulcea, Ansamblul Folcloric de la Crihana Veche, Republica Moldova, Ancuța și Nicoleta Gălățanu, Ansamblul Folcloric „Plai de Dor” Niculițel. La această tradițională sărbătoare a comunei, ajunsă la cea de-a XV-a ediție, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” va susține un spectacol din care nu vor lipsi suite de jocuri populare dobrogene (Baicoliu, respectiv Geambășeasca, Sârba de la Consul și Cadâneasca) sau cântece cu specific local, precum „Din Măcinii mei de piatră”, „Dunăre, pe apa ta” ori „Din Dobrogea mea bătrână”. Conducerea muzicală – prof. Aurelian Croitoru; coregrafia – prof. Coman Ștefan.

„Ca în fiecare toamnă, după ce recolta a fost strânsă și vinul e în butoaie, se cuvine să mulțumim și să ne veselim! 2018 e Anul Centenarului și-l vom cinsti cum se cuvine alături de frații noștri din Republica Moldova, având oaspeți din comuna Capaclia (raionul Cantemir) și Ansamblul de dansatori de la Crihana Veche (raionul Cahul). Vreme bună și voie bună să fie duminică!”, urează primarul Florin Pascale.

Sărbătoarea începe la ora 10.00, iar programul artistic, sub genericul „Bucuriile toamnei”, de la ora 12.00.

Sâmbătă, ca o recunoaștere a valorii și a meritelor sale în promovarea folclorului, maestrul Ștefan Coman, managerul Baladelor Deltei, va prezida juriul festivalului folcloric din comuna Gemenele, județul Brăila.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here