Faleza „Ivan Patzaichin” din Tulcea, cel mai important proiect tulcean al ultimilor decenii, a avut parte de o inaugurare pe măsură – Delta Waves Fest, cel mai mare, mai complex și mai impresionant eveniment outdoor, din istoria recentă a orașului.

Evenimentul de inaugurare a Falezei Ivan Patzaichin din Tulcea, organizat de Consiliul Județean Tulcea și Young Friends Company, a luat sfârșit cu o atmosferă de bucurie, muzică și comuniune în rândul vizitatorilor. Delta Waves Fest, desfășurat pe în perioada 28 – 30 iulie, a reunit pe Faleza pasionați de muzică, iubitori ai culturii și ai evenimentelor outdoor, dar și pe toți cei care apreciază frumusețea unică a Deltei Dunării.

În cadrul acestui eveniment impresionant, localnicii și vizitatorii au avut oportunitatea de a explora Faleza „Ivan Patzaichin“, o realizare remarcabilă pentru comunitatea din Tulcea și un omagiu adus marelui campion al canotajului românesc, Ivan Patzaichin. Amplasată de-a lungul malului Dunării, noua faleză oferă o panoramă deosebită asupra Dunării, reprezentând un loc de întâlnire și relaxare pentru toți cei care o vizitează și, un adevărat port de agrement pentru operatorii economici.

În cadrul evenimentului Delta Waves Fest, participanții au avut parte de o experiență bogată și diversă, cu numeroase activități desfășurate pe parcursul zilelor de festival. Printre acestea s-au numărat concerte live susținute de artiști consacrați și invitați speciali, expoziții de tehnică și nave militare, DJ party, croaziere pe Dunăre, ateliere cu gastronomie locală și bucătărie internațională, spectacole de acrobații aviatice, show de lasere,  foc de artificii și lista poate continua.

Consiliul Județean Tulcea și Young Friends Company doresc să mulțumească tuturor celor implicați în realizarea acestui eveniment remarcabil, precum și tuturor participanților care au făcut ca Delta Waves Fest să fie un adevărat succes. Prin eforturile comune, am demonstrat că putem construi evenimente memorabile, care să aducă comunitatea împreună și să promoveze valorile turistice ale unui județ unic în lume.

„Ambiţiosul demers al reconstrucţiei portului și a falezei Ivan Patzaichin, de la Mm 38+1350 la Mm 38+800, a durat mai bine de doi ani și a redat tulcenilor o infrastructură portuară nouă, o construcție demnă de anii pe care îi trăim și primitoare pentru vizitatorii care ajung în județul Tulcea. Le mulțumesc tuturor celor prezenți la inaugurarea celui mai nou port de la malul Dunării și tuturor celor care avut răbdare, înțelegere și încredere că vom reuși să finalizăm, cu succes, un proiect atât de așteptat de tulceni”- a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea și inițiatorul acestui proiect.

În încheiere, încurajăm toți iubitorii de frumos să continue să viziteze Faleza „Ivan Patzaichin“ Tulcea, să se mândrească cu ea, să o protejeze și să sprijine inițiativele culturale ce promovează dezvoltarea județului Tulcea.

Mulțumim celor peste 40.000 de vizitatori, care au fost alături de noi și care au făcut ca Faleza Ivan Patzaichin Tulcea, să pară în unele momente, neîncăpătoare în fața unui public atât de entuziasmat.

Mulțumim oficialităților care au alături de noi, în aceste momente de sărbătoare: Marcel Ciolacu – Prim Ministrul României; Angel Tîlvăr – Ministrul Apărării Naționale; Stefan Radu Oprea – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului; Bogdan Stelian Mîndresu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii; Victor Ponta; Ivona Potzaichin Rusu – președintele Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23 Rowmania“.

Mulțumim pentru atmosferă și pentru momentele unice: Raluca Angel, Deniz Cem, Alexandra Ungureanu, Pasărea Rock, Ștefan Bănică, Zagăn, Alina Eremia, Balkan Explosion, Nicolae Voiculeț, The Motans, Horia Brenciu, Andrei Duban, Fanfara Militară, Opera Națională București și tuturor Ansamblurilor folclorice prezente.

Mulțumim pentru distracție: DJ Jiji, DJ Rosario Internullo, DJ Emanuel Niro, DJ Energy K, DJ Lupașcu, DJ Livio, DJ Kaisser, DJ Negru, DJ Melku, DJ Pukka, DJ Big Pizza, DJ Cotoraci.

Mulțumim operatorilor economici care au dat culoare și savoare evenimentului și comunităţii din Jurilovca, pentru extraordinarul show culinar.

Mulțumim neobosiților voluntari, prezenți la datorie pe tot parcusul evenimentului.

Mulțumim autorităților si organelor de control, care au asigurat desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță.

Mulțumim pentru minunata desfășurare militară, pe apă, aer și pe sol, Ministerului Afacerilor Interne și Garnizoanei Tulcea.

Mulțumim Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și CFR, pentru onoarea de a avea alături de noi Trenul Regal.

Mulțumim pentru spectacolul plin de adrenalină Șoimii României – Hawks Of Romania  și Aeroclubul României.

Din păcate, avem și un mare regret: curenții de aer au fost foarte puternici în ultima seară a evenimentului și nu au permis realizarea spectaculosului show de drone în condiții de siguranță. Mulțumim pe această cale echipei EVSKY Drone Show pentru că au fost alături de noi și pentru efortul depus, până în ultima clipă, pentru a aduce un zâmbet oamenilor prezenți la festival.

Comunicat CJT

+ There are no comments

Add yours