În urma acțiunii de control de vineri, 6 octombrie, au fost verificați doi operatori economici ce comercializau struguri în locuri neautorizate de către primăria municipiului Tulcea, cărora le-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei. Un operator economic a abandonat pe domeniul public 7 lăzi cu struguri și un cântar. În urma verificărilor efectuate au fost predați către D.A.P.S. Tulcea cantitatea de 786 kg de struguri.

Sunt aceleași persoane care, în repetate rânduri, au mai fost amendate cu 1000 lei și cărora li s-a confiscat marfa. Recidiva lor dovedește că la mijloc este o afacere prosperă, nefiind nicidecum vorba despre bunicuțe care vând pătrunjel la colț de stradă. Iar câștigurile lor vin tocmai din încălcarea legii, în detrimentul celor care aleg munca cinstită și practicarea unui comerț civilizat.

Reprezentanții Poliției Locale și ai Agropiete Tulcea i-au invitat să își vândă marfa în Piața Veche, asta deși orice comerciant sau producător poate solicita un spațiu în piețele din municipiu, tarabele disponibile fiind la vedere, în timp real. Direcţia de Poliţie Locală va continua controalele inopinate, până când acești afaceriști vor înțelege că nu mai pot veni la Tulcea pentru a practica comerțul ilegal.

Vrem comerț curat, respect față de producătorii și comercianții cinstiți și, mai ales, față de cetățeni!

Produsele confiscate la acțiunea de astăzi au ajuns la copiii din familii defavorizate și la centrele sociale, prin intermediul DAPS – Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea.

Primăria Tulcea

+ There are no comments

Add yours