În sfârșit, „Memorialul Iulian Rădulescu” la volei, dedicat celui care a inventat Deltacons-ul

La 6 ani de la dispariție, cel dezmierdat de elevi  “nea Iulică”, are parte de un Memorial la Tulcea, acolo unde a muncit pentru promovarea voleiului tulcean în B, apoi în A cu Deltacons, echipă cu care se bătea de la egal la egal cu marile echipe de volei din țară. A intrat în A cu 3 seniori: Caragea, Enache și Radu (Boss) și cu 3 juniori: Halchin, Vidovici, Hagiu. Ce volei, ce spectacole, ce public pe vremea lui Iulian Rădulescu! Nea Iulică ne-a învățat volei de înaltă clasă, la Tulcea, din 1978 până în 2006. Apoi a plecat la Constanța.În ultima parte a vieții Iulian Rădulescu a activat la Academia de Volei Tomis Constanța, școală de volei pe care a înființat-o alături de Serhan Cadâr. Nea Iulică, ani de-a rândul a antrenat echipe naționale. Are la palmares 18 titluri de campion național cu echipele de juniori, 6 de vicecampioni, 4 medalii de bronz. Impresionant!

Astăzi, Constantin Burungiu de la CSS  încearcă să-i calce pe urme marelui Rădulescu. “A fost mentorul meu, din 1998. Sper să realizez măcar o parte din ce a făcut maestrul la Tulcea”- spune Constantin Burungiu, antrenor volei cadeți la Tulcea și antrenor de echipă națională.

Drept recunoștință pentru meritele sale, Iulian Rădulescu a primit din partea Președinției României medalia “Meritul pentru Învățământ în Grad de Cavaler”.

Memorialul Iulian Rădulescu se va desfășura în perioada 20-22 septembrie, la Sala CSS, de lângă Ciuperca , în organizarea CSS Tulcea și a Asociației Club Sportiv Dream Team Volei Tulcea. Invitați de onoare, doamna Violeta Rădulescu, soția răposatului, fiica acestuia și domnul Serhan Cadâr. Vor participa la Memorial: CS Dinamo, CS Râmnicu Sărat, CSS Arcada Galați, CSS Tulcea și Echipa Old Boy a orașului (majoritatea dintre ei, foști elevi ai lui Iulian Rădulescu).

N.A

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here