Individ arestat pentru furt calificat

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală  privind pe inculpatul Ț.V., cercetat  pentru săvârșirea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracțiuni de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în cursul lunii martie 2024 inculpatul a sustras o unealtă multifuncțională de pe raftul unui complex comercial din mun. Tulcea, acesta fiind depistat de agentul de pază după ce a trecut de casa de marcat fără să achite produsul iar la data de 13.06.2024, în jurul orelor 04.00 inculpatul a pătruns, după  terminarea orelor de program, în incinta unui restaurant din zona centrală a mun. Tulcea cu intenția de sustrage bunuri însă, urmare a declanșării senzorilor antiefracție, inculpatul Ț.V. a fost surprins de agenții unei firme de pază, la o masă din incinta restaurantului, în timp ce consuma cea de a doua sticlă cu bere, sustrasă din barul restaurantului. Întrucât faptele inculpatului Ț.V. prezintă un grad ridicat de pericol social pentru ordinea publică, la data de 14.06.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere care a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar inculpatului i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale .

Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie  .

 

Dan Stepanencu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea și

purtător de cuvânt

+ There are no comments

Add yours