Astăzi la ora 12:00 situația pe timpul manifestărilor fenomenelor meteorologice de Cod Rosu se prezintă astfel: Autoturisme blocate – 55; persoane – 65; localități fără energie electrică – 53; persoane afectate de lipsa energiei electrice – 47119.

Toate drumurile din județul Tulcea rămân închise circulației publice

Se acționează cu prioritate pentru preluarea persoanelor blocate din autoturisme cu utilaje de deszăpezire ale Drumurilor Naționale și Județene, forțe și mijloace ale Ministerului Afacerilor Interne (ISU Tulcea, Poliția de Frontieră, IPJ Tulcea, Jandarmeria Tulcea) și primăriile de pe raza județului Tulcea cu utilaje proprii.

Centrul de comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea

Update. Ora 15,47. Prefectul Alexandru Dan Munteanu, în calitate de președinte al CJSU, a dispus emiterea Hotărârii CJSU nr. 23/26.11.2023 prin care se suspendă cursurile cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ din municipiul și județul Tulcea începând cu data de 27 noiembrie 2023, măsură valabilă până la încetarea manifestării tipurilor de risc asociate fenomenelor meteo.

Update. Ora 17,31. În urmă cu câteva minute un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea a reușit să ajungă la mai multe autoturisme blocate în zona localității Malcoci. În urma intervenției pompierii au preluat din autoturisme 5 persoane pe care le transportă în municipiul Tulcea.

Update. Ora 19,00. Situația la nivelul județului Tulcea la acest moment:

– auto blocate – 78
– persoane blocate în auto – 63
– localități fără energie electrică – 53
– persoane afectate de lipsa energiei electrice – 47119
– persoane recuperate din autoturisme de pe raza județului Tulcea – 16

În prezent se desfășoară misiuni de salvare a persoanelor blocate în autoturisme pe raza județului Tulcea. Se înaintează cu greu pe drumurile naționale și județene din cauza dopurilor de zăpadă formate pe carosabil dar și a viscolului și a vizibilității reduse.
În sprijinul echipajelor de pompieri sunt și lucrătorii de la drumuri naționale și județene cu utilaje de deszăpezire dar și autoritățile locale prin SVSU cu utilaje proprii.

Intervenție în apropiere de Malcoci

Până la ora 20:00 județul Tulcea se află sub avertizare de COD PORTOCALIU de ninsoare și viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Update. 27 11. ora 7,30. Drumurile din județ rămân închise. Pentru evitarea unor noi situații de urgență, hotărârile nr. 21 și 22 din 26.11.2023 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care a fost luată decizia de a se închide circulația publică pe toate drumurile naționale județene din județul Tulcea rămân închise până când utilajele de deszăpezire care intervin vor reuși să le deblocheze.

Situația la ora 07:00 se prezintă astfel:

– auto blocate – 7

– persoane ce necesită asistență – 11

– persoane salvate de structurile MAI și Autoritățile Publice Locale – 88

– Localități afectate de lipsa energiei electrice – 53

– Persoane afectate de lipsa energiei electrice – 47119

Din cele 7 autoturisme blocate 3 sunt în zona Luncavița – Văcăreni și una în zona Babadag. În aceste autoturisme se află 9 persoane. În zona localității Iazurile se intervine pentru deblocarea a 3 autoturisme în care se află doua persoane, în al treilea auto nu sunt că ar fi persoane blocate.

+ There are no comments

Add yours