Jurilovca se impune din acest sezon ca destinație de Top. Toate unitățile de cazare au fost ocupate 100% în minivacanța de Sfânta Maria. Care minivacanță a însemnat pentru Jurilovca un grad de ocupare de 100% a unităților de cazare, inclusiv pe segmentul luxury, la complexul de patru stele de pe raza comunei.

Portul nou din Jurilovca a găzduit în weekend și un eveniment inedit – JurllovCars – o expoziție-concurs de mașini tunate, la care au participat tineri din toată țara și unde atmosfera a fost cu adevărat vibrantă (la propriu și la figurat).

Tot în week-end-ul trecut, Jurilovca a fost punctul de plecare și de sosire pentru o cursă ciclistă de șosea, de 67 de kilometri, desfășurată sub numele Jurilovca Bike Fest.

De remarcat este faptul că dinamica turismului s-a schimbat major față de anii trecuți, din punct de vedere al activităților. Oaspeții cazați în comună au ales ca doar maximum jumătate din timpul petrecut aici să-l aloce călătoriilor (implicit plajei) la Gura Portiței, preferând în rest pescuitul, plimbările în localitate, terasele din Jurilovca, vizitarea cetăților din apropiere (Argamum și Enisala) sau alegând să rămână în gospodării, pentru relaxare.

E impresionant să mergi prin Jurilovca și să vezi atâția turiști, terasele pline, un flux continuu la transportul sau plimbările cu barca și oameni care se plimbă în portul nou. Asta ne dovedește fără doar și poate că am pornit în direcția bună, ne oferă noi perspective de dezvoltare și în același timp ne responsabilizează-  spune Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca. Dintr-o localitate de tranzit spre Gura Portiței, așa cum era acum câțiva ani Jurilovca, am devenit o destinație și asta mă bucură, căci înseamnă dezvoltare, evoluție, creșterea nivelului de trai, noi oportunități pentru oamenii din comună- a mai adăugat acesta.

Și campingul din Jurilovca a fost plin, aproximativ 20 la sută din turiștii cu rulote fiind străini.

Gradul de ocupare la Satul de Vacanță Gura Portiței a fost de 95 la sută.

Pe 2 și 3 Septembrie la Jurilovca se va desfășura deja consacratul Festival al Borșului Lipovenesc. În acest an, pe lângă cele 50.000 de porții de borș de pește oferite de primărie, autoritățile locale plusează cu un invitat internațional de renume: Goran Bregovic.

La eveniment sunt așteptați peste 100.000 de oameni.

Primăria Jurilovca

 

+ There are no comments

Add yours