Lăsați vrăjeala cu Antidrogul.Prin toate liceele se dau doze și de pe mare vine cocaina

Vineri, la sediul Casei Avramide, prefectul județului, Alexandru Cristian Iordan, a participat la prezentarea Raportului de evaluare a rezultatelor activităţilor desfășurate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Tulcea în anul 2019. Raportul a fost prezentat de Alina Geanina Matei, inspector de specialitate C.P.E.C.A. Tulcea, iar la eveniment au mai luat parte comisarul şef de poliţie Cristian Marius Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.
Prefectul Alexandru Cristian Iordan a apreciat activitatea C.P.E.C.A. Tulcea şi a transmis tot sprijinul instituţiei pentru acţiunile de prevenire ce vor fi organizate în acest an.

Asta, așa de fațadă, să ne facem că muncim în lupta (adevărată) de combatere a consumului de droguri.În realitate, în școlile tulcene se consumă. Nu vrem să recunoaștem, dar drogurile sunt, totuși,  prezente în majoritatea liceelor tulcene.

Luați de aici, domni ofițeri de la Antidrog! Un exemplu recent!

Polițiștii și procurorii DIICOT au capturat peste o tonă de cocaină în Deltă, într-o barcă răsturnată. Operațiunea a început după ce un pachet de un kilogram de cocaină a fost pierdut de traficanți. Drogurile, venite pe Marea Neagră, urmau să iasă din țară. Doi sârbi au fost reținuți. Peste o tonă de cocaină, de puritate 90%, a cărei valoare de piață de 300 de milioane de euro urma să se tripleze, o dată cu diluarea drogurilor pentru a fi vândute, a fost capturată de autorități în Delta Dunării, în zona Sfântu Gheorghe și Sarichioi. Polițiștii și procurorii DIICOT susțin că au intrat în alertă după ce un pachet cu un kilogram de cocaină a fost pierdut în zona localității Zebil, din Deltă, atunci când a fost încărcat într-o dubă înmatriculată în București. „Pe fondul neglijenței în manipulare, unul dintre pachete a fost uitat în parcarea respectivă”, arată un comunicat de presă al Poliției. În zona respectivă, au fost observate două TIR-uri înmatriculate în Serbia și o dubă înmatriculată în România. După două zile, polițiștii au găsit pe plaja din Sfântu Gheorghe, la doi kilometri în direcția Sulina, o barcă răsturnată și găurită, care conținea pachete cu cocaină. După ce au cercetat toată zona, autoritățile au găsit în total peste 1.040 de kilograme de cocaină.„Răsturnarea ambarcaţiunii a fost un lucru accidental, iar depistarea cantităţii de cocaină prezentată în aceşti saci a fost rodul unei ample investigaţii”, a explicat șeful DIICOT, procurorul Felix Bănilă.

Aici e problema. Închideți și cea mai mică portiță de intrare în țară a drogurilor. Nu vor intra, tinerii vor găsi din interior; dar nu în halul de la Sfântu Gheorghe, cu tonele!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here