Manifestări dedicate Zilei de 9 Mai, la Monumentul Independenței

Joi, 9 mai, Nicolae Mihai și Constantin Albu, consilierii președintelui Consiliului Județean, au fost prezenți la Monumentul Independenței, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței de Stat a României, a Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și a Zilei Uniunii Europene.

Cu acest prilej, manifestările au cuprins prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat, oficierea serviciului religios, alocuțiuni ale oficialităților locale, în frunte cu subprefectul Corvin Bangu și depunerea de coroane de flori.

„România are puterea de a fascina și de a încânta, spunea la începutul acestui an liderul Consiliului European, Donald Tusk, cu prilejul lansării oficiale a  Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. Într-adevăr, avem o țară fascinantă, unică și un popor încântător, care de-a lungul istoriei, a luptat și a plătit cu multe sacrificii și vieți omenești libertatea și statutul european de care se bucură astăzi. De aceea, și-n acest an, mă bucur să fiu alături de dumneavoastră şi să sărbătorim împreună acest moment încărcat de semnificaţii simbolice: crearea României moderne ca urmare a obţinerii independenţei de stat precum și crearea unei Europe noi ca urmare a stabilităţii  obţinute după cel de-al doilea război mondial. În 1950, Robert Schuman a avut strălucita inițiativă de a pune bazele unei structuri care avea să aducă laolaltă statele europene, în scopul menținerii păcii și a progresului economic, conturându-se astfel Uniunea Europeană de astăzi. 35 de ani mai târziu, Consiliul European de la Milano a ales ziua de 9 mai ca „Ziua Europei”. În anul de grație 2019, ziua de 9 mai a căpătat semnificaţii extinse în contextul preluării de către țara noastră a președinției Consiliului Uniunii Europene. Acest titlu onorează România dar o și responsabilizează,  determinându-ne, în această perioadă, dar și pe termen lung, să depunem mai multe eforturi pentru a apăra valorile, drepturile şi principiile care trebuie să stea la baza Uniunii Europene, libertatea și solidaritatea aflându-se în centrul acestora. La mulţi ani, tulceni! La mulţi ani, români! La mulţi ani, Europa!“, a declarat, cu acest prilej, consilierul Nicolae Mihai.

Comunicat de presă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here