Maratoniștii brăileni au alergat toată noaptea de la ISU Brăila la ISU Tulcea, pentru copiii cu autism

Au luat startul pe ploaie de la unitatea din Brăila, joi seara, dar apoi cât au alergat toată noaptea și până a doua zi la 12,30 când au intrat pe poarta ISU Tulcea, au avut parte de vreme bună.După ce au parcurs peste 90 de kilometri, distanța între ISU Tulcea și ISU Brăila, caporalul Laurențiu Cobzaru și plutonierul major Costel Mazâlu, însoțiți de la Mineri și de jandarmul plutonier adjutant șef Sorin Andrici, au ajuns la destinație, sub aplauzele salvatorilor tulceni. Pe platoul unității prim adjunctul șefului ISU Delta, lt.colonel Vasile Șoavă, pompierii de serviciu, i-au întâmpinat pe maratoniști cum se cuvine, adresându-le felicitări pentru acțiunea lor umanitară, iar un grup de copii de la Asociația Fantasticii Down de la Galați, care îi așteptau, le-au adresat mulțumiri. A fost, de asemenea, prezent și șeful Inspectoratului de Jandarmi Tulcea, colonel Ion Bordei, „suporter” pentru Sorin Andrici.

Așadar, astăzi, 28 Februarie – Ziua Protecției Civile a fost sărbătorită așa cum merită nobila armă: printr-o acțiune umanitară. Cei doi maratoniști au alergat toată noaptea, pentru a sprijini Asociația Fantasticii Down. Pe traseul Smârdan- Măcin- Jijila-Garvăn- Văcăreni_ Luncavița-Revărsarea- Isaccea- Somova- Mineri- Tulcea, au făcut pauze la Măcin (colegii de la Detașamentul de pompieri le-au oferit ceai cald), la Isaccea și la Somova. Vineri la 12,30, ora anunțată dinainte de start, maratoniștii au intrat pe poarta ISU Tulcea.

Felicitări pentru efortul și abnegația dovedite de acești militari-sportivi în demersurile de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijinul lor! Sunt un exemplu pentru noi toți!

Îi poți susține și tu, donând în contul: RO31BTRLRONCRT0437611301

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here