O acțiune de control pe Dunăre care arată cât de profitoare e afacerea cu cărăușia în Deltă (II)

O acțiune similară pe Dunăre s-a mai produs la sfârșitul lunii iunie a.c. Și atunci s-au găsit nereguli la transportatorii de turiști care s-au concretizat în amenzi în valoare de 2.500 lei, în doar două ore, într-o zi de joi. Creșterea traficului de turiști în Deltă este o realitate. Conform statisticilor, Delta Dunării continuă să fie în preferințele turiștilor români și străini, menținându-se pe același trend din anul trecut. În mod firesc, pe același trend se mențin sau ar trebui să se mențină și controalele pentru asigurarea unui transport civilizat, în siguranță, spre destinația de vacanță.

Sâmbătă, 17 august a.c, sub coordonarea comisarului șef Lucian Țugui, polițiștii tulceni au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor pe timpul Sezonului Estival, în zona Deltei Dunării (brațul Sulina și Canal 36).Pentru asigurarea unui climat de siguranță publică pe teritoriul Deltei Dunării, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean, în cooperare cu polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi și reprezentanții Autorității Navale Române au desfășurat o acțiune comună pentru respectarea legislației privind transportul de persoane, legalitatea efectuării transportului naval de persoane, respectarea normelor privind siguranța cetățenilor, prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură economică, precum și alte aspecte de natură penală și contravențională.
La acțiune au participat 7 polițiști din cadrul IPJ, 2 ofițeri din cadrul ANR și 3 polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi.
Datorită specificului legislativ, ofițerii de port din cadrul Autorității Navale Române, potrivit competențelor, au identificat și oprit ambarcațiuni pe șenalul navigabil, iar polițiștii au verificat legalitatea documentelor ambarcațiunilor și a participanților la traficul naval.
În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au verificat 18 ambarcațiuni și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
De asemenea, polițiștii din cadrul IPJ au discutat cu turiștii și conducătorii de ambarcațiuni, fiindu-le prezentate norme de prevenire și măsuri de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru prevenirea victimizării.

Comunicat IPJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here