P.E.D. și M.I.S., doi minori arestați pentru tâlhărie

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind pe inculpații minori  P.E.D. și M.I.S, pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie. Astfel, s-a stabilit că la data de 08.04.2024, în jurul orelor 16.30 inculpații minori  P.E.D. și M.I.S în timp ce se deplasau  pe Faleza ,, Ivan Patzaichin” din Tulcea, au observat un cetățean străin pe care l-au urmărit și ulterior, cu complicitatea a altor doi minori dar care nu răspund penal, în apropiere de str. Grigore Antipa din Tulcea, l-au  atacat iar  după ce l-au doborât la pământ, l-au deposedat prin violență de portofelul în care cetățeanul străin avea o sumă de bani, documentele de identitate și un card bancar.

Întrucât faptele inculpaților minori prezintă pericol pentru ordinea publică, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a acestora, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei  Tulcea iar celor doi inculpații minori,  P.E.D. și M.I.S, le-au fost emise mandate de arestare pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpați  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Dan Stepanencu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea

și purtător de cuvânt

+ There are no comments

Add yours