Recent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv și arest la domiciliu, a inculpaților  majori E.D., E.V. și U.C. și  a inculpatului minor Ș.M.V., pentru săvârșirea în condițiile concursului de infracțiuni  și a două circumstanțe agravante ( fapte săvârșite de 3 sau mai multe persoane împreună și către  inculpați majori împreună cu un minor),  a infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, loviri sau alte violențe și instigare la săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, șantaj și tâlhărie calificată.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de  05.12. 2023 , în timp ce se afla pe raza  com. Somova, numitul  Ș.B. a fost urcat împotriva voinței sale într-un autoturism, în care se aflau inculpații E.D, E.V, U.C. și  Ș.M.V, și dus într-o locație necunoscută de pe raza localității Nalbant unde, fiind lipsit de libertate,  Ș.B. a fost agresat fizic și deposedat de un telefon mobil, după care, cu același autoturism a fost transportat și abandonat  de către inculpați, pe raza localității Horia.

În mod similar, în aceeași zi, inculpații au acționat și în ceea ce îl  privește pe numitul F.G. care, în timp ce se afla pe raza localității Nalbant, a fost lipsit de libertate și urcat împotriva voinței sale în autoturismul inculpaților iar în timpul deplasării cu autoturismul, F.G. a fost agrest fizic, șantajat și deposedat de o sumă de bani.

În cursul urmăririi penale a fost dispusă măsura arestului preventiv faţă de inculpații  E.D. și E.V. și măsura arestului la domiciliu față de inculpații U.C. și Ș.M.V. iar în urma finalizării urmăririi penale procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată în stare de arest a celor patru inculpați. 

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Precizăm că această etapă procesuală reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Dan Stepanencu, prim procuror și purtător de cuvânt

al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea

+ There are no comments

Add yours