Pietonii, viteza, alcoolul, bicicliștii și căruțașii- în vizorul Poliției Rutiere, toată săptămâna

În perioada 21 – 27 octombrie, Poliţia Rutieră  desfăşoară pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Pornind de la o statistică alarmantă. Rezultă că în perioada 01.01. – 15.10.2019, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 46 accidente rutiere grave (cu 6 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 14 persoane (cu 2 mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 41 (- 12 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Controale tematice.În zilele de marți ( 22 octombrie) și joi, polițiștii vor acționa în vederea combaterii abaterilor săvârșite de către pietoni, iar în zilele de  vineri , sâmbătă  și duminică, polițiștii tulceni vor acționa pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

În ziua de miercuri,  structurile de poliție rutieră și ordine publică vor acționa pe linia depistării și sancționării abaterilor săvârșite de  bicicliști și căruțași, respectiv, pentru sancționarea prezenței/deplasării neregulamentare a bicicliștilor/căruțașilor pe drumurile publice.

Comunicat IPJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here