Politia in actiune

Acțiuni privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit cu produse agroalimentare

În perioada 23 – 24.03.2018, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Tulcea, având ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul comerţului cu mărfuri, protejarea bugetului consolidat al statului, protejarea populaţiei împotriva comerţului ilicit, precum și prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise cu ocazia producerii, prelucrării şi comercializării produselor agroalimentare.

În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au efectuat controale la 13 societăți comerciale și la doi producători agricoli din municipiul Tulcea.

Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 52.000 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 2.350 lei.

Exemplu: La data de 24 martie a.c polițiștii tulceni au efectuat un control la o Persoană Fizică Autorizată (PFA), având ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne într-o piață din municipiul Tulcea, ocazie cu care s-a constatat faptul că agentul economic nu a înregistrat în casa de marcat veniturile obținute din comercializarea mărfurilor în data de 24.03.2018 și că oferea spre vânzare produse de origine animală fără acte de proveniență și certificat sanitar-veterinar.

În cauză, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.500 lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea au fost ridicate în vederea confiscării cantitatea de 126 kg produse din carne, în valoare de 1.410 lei.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijunul polițiștiilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale.

 

 

Accident rutier în municipiul Tulcea

La data de 23 martie a.c, un bărbat de 37 de ani din localitatea Murighiol, în timp ce conducea un autoturism pe strada Elizeului din municipiu , a acroșat cu oglinda retrovizoare a autoturismului un bărbat de 60 de ani din Tulcea,  care se afla pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto poseda permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

 

 

Depistat sub influența băuturilor alcoolice

La data de 25 martie a.c, polițiștii Postului de Poliție Horia au depistat un bărbat de 30 de ani din comuna Topolog, județul Tulcea,  în timp ce conducea un autoturism în localitatea Horia, având o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat .

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

 

 

Depistați fără permis de conducere

La data de 25 martie a.c, polițiștii Postului de Poliție Jijila au depistat un bărbat de 29 de ani din localitatea Măcin, județul Tulcea, care conducea un autoturism în localitatea Garvăn, comuna Jijila, având permisul de conducere anulat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

 

 

În aceeași zi de 25 martie a.c, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 28 ani, din localitatea Sfantu Gheorghe, județul Tulcea, care conducea un autoturism pe strada Eternității, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal.

 

 

Accident rutier cu victimă și  părăsirea locului accidentului

La data de 25 martie a.c, o tânără de 18 ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Isaccei din municipiu, în apropierea unei treceri de pietoni, a acroșat o femeie de 20 ani din municipiul Bârlad, județul Vaslui, care se afla în traversarea stăzii regulamentar.

După producerea accidentului rutier conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuvințarea organelor de poliție,fiind identificat ulterior.

Conducătorul auto poseda permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, conform  art.196 și art.338 din Codul penal.

 

Comunicat de presa

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here