Poliția Rutieră tulceană, dotată cu aparat care depistează șoferii drogați

Era și cazul pentru o astfel de dotare, într-un județ în care s-a răsturnat vaporul cu cocaină. Serviciul Rutier Tulcea a fost dotat cu un aparat care depistează prezența substanțelor interzise, în corpul conducătorilor auto.

Pentru creșterea eficienței activităților desfășurate pe linia combaterii conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive, Poliția Română a achiziționat și distribuit în teritoriu aparate pentru determinarea în salivă a substanțelor stupefiante, Analizor Drug Test Dräger 5000. Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a intrat, recent, în posesia unui astfel de dispozitiv. Sistemul de testare este destinat identificării simultane, cantitative, ) în probele de salivă umană a următorilor 8 analiți: (amfetamină, benzodiapezină, cocaină, chetamină, metadonă, metamfetamină, opiu, canabis și tetrahidrocanabinol). Kit-ul de testare Dräger Drug Test 5000, este de unică folosință și poate fi folosit doar pentru colectarea și analizarea unei sinugre probe. Durata unei testări durează  în funcție de kit-ul de testare între 4, 15 min și 8,30 min.

Vineri, după prezentarea aparatului, polițiștii de la Rutieră l-au scos la treabă, într-o acțiune de două ore, în municipiu. Niciun șofer drogat la volan!

N.A.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here