Polițist de la Permise Auto, condamnat definitiv, cu executare, pentru infracțiuni de corupție

La data de 11.04.2024, Curtea de Apel Constanța respins ca nefondat apelul formulat de către inculpatul în cauză, la data faptelor agent de poliție în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea, împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Tulcea și a pronunțat hotărârea definitivăîmpotriva acestuia, pentru săvârșirea infracțiunlor de luare de mităși trafic de influență, prin carea fost condamnatla o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară.

Hotărârea este definitivă

 În fapt, agentul de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, în intervalul de timp martie-mai 2018 a primit de la două persoane din comuna Ciucurova, județul Tulcea, sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul unui alt inculpat, la data faptelor agent de poliție în cadrul I.P.J. Tulcea), lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea care urma să testeze trei persoane, din aceeași localitate, în vederea obţinerii permisului de conducere. În acest sens, agentul a promis că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică, întrunind elementele constitutive a trei infracţiuni de trafic de influenţă,suma de bani primită de traficantul de influenţă fiind de câte 900 de lei în cazul a doi dintre candidaţi, respectiv de 200 de euro unui alt candidat.

De asemenea, inculpatul în cauză, în calitatea sa de agent de poliție în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea, în perioada de timp martie-mai 2018, a primit de la o persoană din aceeași comună, pentru sine, suma de 900 de lei, indirect (prin intermediul unui agent de poliţie), în legătură cu îndeplinirea îndatoririle sale de serviciu (în legătură cu promovarea acestuia la proba practică de obţinere a permisului de conducere auto), întrunind elementele constitutive ale infracțiunii deluare de mită. Cauza a fost disjunsă în urma desfășurării activităților procedurale privind infracțiuni de luare de mită și trafic de influență săvârșite în aceeași perioadă de către doi agenți de poliție din cadrul Postului de Poliție al comunei Ciucurova.

Inițial, cauza a fost deschisă ca urmare a activităților investigative și sesizarea din oficiu a ofițerilor de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, care ulterior au fost delegați de procuror să desfășoare multiple activități procedurale în acest caz.

Comunicat DGA Tulcea

+ There are no comments

Add yours