Recomandările “organelor” pentru “Peștișorul de Aur” fără evenimente

 La eveniment sunt așteptate mii de persoane.

 Inspectoratul de Poliție Județean.                                                                       -atunci când vă aflați în zone aglomerate evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau alte valori; este de preferat ca acestea să fie păstrate într-un loc sigur;

-nu vă lăsați poșeta/rucsacul/borseta pe spătarul scaunului și asigurați-vă că sunt mereu închise;

-nu vă lăsați copiii nesupravegheați în zonele care prezintă aglomerări de personae, chiar daca locul este unul cunoscut;

-atunci când părăsiți locuința închideți toate ferestrele și încuiați ușile, evitând astfel să deveniți prada spărgătorilor de locuințe;

-dacă sunteți conducător auto, ținem să vă informăm că în această perioadă, pe raza întregului județ, polițiștii tulceni efectuează acțiuni pe linie rutieră, motiv pentru care vă recomandăm să nu vă urcați la volan dacă sunteți sub influența băuturilor alcoolice sau al altor substanțe care vă pot afecta capacitățile de a conduce și nu uitați de politețea rutieră;

Deși activitățile desfășurate de polițiști în această perioadă au caracter preventiv, nu vor fi tolerate abaterile de la normele legale în vigoare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea. Jandarmii tulceni vor fi alături de cetățenii care vor alege să ia parte la activitățile ce se vor desfășura în cadrul acestui eveniment, pentru a asigura buna desfășurare a manifestării cultural-artistice, având în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Recomandăm tuturor cetățenilor care vor participa la activitățile din cadrul acestui eveniment să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și locurile stabilite pentru spectatori, să nu pătrundă în spațiul destinat concursului, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta”. Se recomandă tuturor cetățenilor să arunce mucurile de țigară doar in locuri special amenajate și să se asigure că au fost stinse în totalitate. Datorită temperaturilor extreme din această perioadă, riscul de aprindere a vegetației din jur este extrem de crescut.

În cazul izbucnirii unui incendiu, cetățenii trebuie să părăsească imediat zona fără a crea panică și să asigure accesul necesar echipajelor de intervenție. Pentru a evita posibilele situații negative create de temperaturile ridicate din aceste zile, se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice, evitarea zonelor aglomerate, consumul unor cantități mari de lichide și evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11:00-18:00. Resturile menajere vor fi aruncate doar în locuri special amenajate. În cazul producerii unui incendiu acestea pot contribui la propagarea rapidă a focului.

Centrul de Prevenire,  Evaluare și Consiliere Antidrog. Specialiștii de la nivel teritorial ai Agenției Naționale Antidrog, cu sprijinul autorităților și instituțiilor publice partenere, precum și al voluntarilor antidrog, vor organiza un punct de informare mobil. Astfel, vor fi diseminate participanților, informații referitoare la riscurile asociate consumului de droguri, importanța adoptării unui stil de viață sănătos, precum și serviciile furnizate de Centrul Antidrog. Ca element de noutate, în acest an participanții pot testa ochelarii speciali, experimentând dezorientarea în spaţiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greşită a distanţelor, confuzia, nesiguranţa puternică şi senzaţia de pierdere a controlului, conștientizând riscurile consumului de droguri. Încheiem cu câteva recomandări adresate participanților și anume “Distrați-vă în siguranță!”, “Alege  să fii informat! Informația face diferența!” și “Spuneți NU drogurilor!”

Biroul de presă al Prefecturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here