În noaptea de 14/15 mai 2023, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DJ222A. Din primele verificări s-a stabilit faptul că un bărbat de 36 de ani, din județul Tulcea, care conducea un autotren pe DJ 222A, dinspre Nifon către Luncavița, în condiții ce vor fi stabilite în urma cercetărilor ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autotrenului. Bărbatul a fost testat alcoolscop, rezultatul indicând concentrația de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat IPJ

PS. Șoferul nici nu trebuia să fie băut ca să se răstoarne cu mașina pe drumul dintre Nifon și Luncavița. Cale de vreo 12 km, între Nifon și Cetățuia, chiar și Titi Aur se răstoarnă din cauza gropilor.

+ There are no comments

Add yours