Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaților B.S.J, S.E. și  M.I.A,.( în stare de arest preventiv) C.I.B., C.O. și B.S.J..( față de care au fost emise mandate de arestare in lipsă) pentru săvârșirea infracţiunilor de încăierare , tulburare a ordinii  și liniștii publice, și de port fără drept de obiecte periculoase.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în noaptea de 08/09.01.2024 inculpații B.S.J și  M.I.A , pe fondul unei stări conflictuale preexistente și a neînțelegerilor iscate în incinta unei săli de jocuri de noroc de pe str. Babadag din Tulcea, discuțiile au degenerat într-o stare conflictuală  care a culminat, în urma solicitării intervenției în conflict și a  inculpaților C.I.B., C.O., B.Z.C. și S.E., cu o încăierare în fața sălii de jocuri, în cadrul căreia cei șase inculpați s-au agresat fizic și verbal în mod reciproc, cauzând astfel tulburarea ordinii și liniștii publice  și totodată, indignarea locuitorilor de pe str. Babadag din Tulcea.

În cursul urmăririi penale au fost efectuate patru percheziții domiciliare,  a fost dispusă măsura arestului preventiv faţă de inculpații B.S.J, S.E. și  M.I.A și au fost emise mandate de arestare in lipsă și ulterior, mandate europene de arestare față de ceilalți trei inculpați, care s-au sustras de la urmărirea penală iar,  în urma finalizării urmăririi penale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată a celor 6 inculpați. 

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Precizăm că această etapă procesuală reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 Dan Stepanencu,

prim procuror și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea    

P.S. Lăudabilă activitatea procurorilor tulceni de la începutul acestui an. Toleranță zero la consum de alcool la volan și conducere fără permis. În fapt, toleranță zero la orice infracțiune! Felicitări! Felicitări și pentru celeritate la orice tip de infracțiune!   

+ There are no comments

Add yours