Astăzi, premergător  zilei de 3 Aprilie, când vom sărbători Ziua Jandarmeriei Române, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean s-a desfășurat Ziua Porților Deschise. Elevii Liceului de Arte G.Georgescu din municipiul Tulcea au ales să-și petreacă o zi din cadrul programului Școala Altfel alături de jandarmii tulceni.

Copiii au fost întâmpinați de jandarmi, fiindu-le prezentate tehnica și materialele din dotare, uniformele și echipamentele specifice misiunilor, dar și autospecialele de intervenție și patrulare. Vizita s-a încheiat cu exercițiile demonstrative specifice cu câinii de serviciu, mult așteptate de copii. Aceștia și-au demonstrat abilitățile prin executarea exemplară a comenzilor primite de la conductorii lor, iar ca recompensă, câinii de serviciu au primit o provocare din partea copiilor, aceea de a-și demonstra forța și rezistența printr-un joc de tras frânghia la care au participat și copiii. Provocarea s-a dovedit a fi una distractivă încheiată cu multe râsete.

Astăzi, Jandarmeria Tulcea și-a făcut cunoscută activitatea copiilor printr-o misiune educativă,  aceștia având ocazia să se familiarizeze cu rolul instituției, misiunile și tehnica jandarmilor.

Comunicat IJJ

 

+ There are no comments

Add yours