Ședință de bilanț la Crucea Roșie

Azi, 27 martie, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la Reuniunea anuală a Comitetului Filialei Tulcea a Crucii Roșii Române, în cadrul căreia a fost prezentat raportul de activitate al filialei pentru anul 2017.

Cu acest prilej, președintele Filialei Tulcea a Crucii Roșii, dr. Dumitru Vâlcu și directorul filialei, Simona Covaliov au trecut în revistă activitățile desfășurate anul trecut de această instituție, proiectele sociale dar și cele privind educația pentru sănătate.

„Consiliul Județean este un partener deosebit de important pentru noi, în raportul de activitate remarcându-se o implicare deosebită a acestei instituții în proiectele desfășurate de Crucea Roșie, în special din punct de vedere financiar. Încă se derulează al doilea proiect privind punctele de prim ajutor în școlile din mediul rural, cu sprijinul Consiliului Județean și într-o foarte bună colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean. Acest proiect se află aproape de final și a făcut posibil ca aproape toate populația din învățământ din județ să fie instruită în probleme de prim ajutor“, a declarat președintele Dumitru Vâlcu.

Vicepreședintele Dumitru Mergeani a transmis, cu acest prilej, salutări de bine din partea  președintelui Consiliul Județean, Horia Teodorescu. „Am văzut un raport destul de consistent al Crucii Roșii Filiala Tulcea, au fost foarte multe activități prin care reușiți să alinați suferința, să protejați sănătatea, chiar să preveniți anumite boli, lucru care nu este tocmai ușor de făcut. Vin din zona de voluntariat, am activat ani la rând într-un ONG și știu de ce probleme vă loviți, bateți din ușă în ușă pentru a obține finanțări pentru toate aceste proiecte.

Noi, Consiliul Județean, am încercat să fim și cred că reușim să fim un colaborator al Crucii Roșii, prin implementarea acestui proiect „Puncte de prim ajutor în școlile din mediul rural“. S-a început un program de zece puncte, care s-a dovedit un real succes, continuăm cu încă 15 puncte, sperăm să veniți, din nou, cu altă solicitare, după ce se va implementa și a doua fază.

Ieri am participat la o ședință a Jandarmeriei Române și observam că ei vor împlini, pe data de 3 aprilie, 168 de ani. Astăzi, văd că o altă instituție, de această dată a societății civile, Societatea Națională de Crucea Roșie, împlinește 142 de ani. Iată că lucrurile bune dăinuie. Vă felicit pentru întreaga muncă depusă în anul 2017“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.

 

Comunicat de presa  – Consiliul Judetean Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here