Simpozionul Internațional „Delte și zone umede”, la cea de-a XXVI-a ediție

????????????????????????????????????

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, a participat joi, 17 mai, la deschiderea festivă a celei de-a XXVI-a ediții a Simpozionului Internațional „Delte și zone umede”, organizat de I.N.C.D.D.D. Tulcea și găzduit, ca-n fiecare din ultimii ani, de Sala „Mihail Kogălniceanu” a C.J. Tulcea.

Evenimentul, derulat în an acest an sub semnul Centenarului Marii Uniri, se dorește a fi de o și mai mare anvergură, organizatorii dorind să marcheze aniversarea marelui moment istoric al românilor prin oferirea unui cadru de comunicare lărgit al rezultatelor cercetării pentru cercetători și specialiști și oportunitatea de a schimba informații în domeniul conservării biodiversității și al dezvoltării durabile în delte și zone umede.

Astfel, simpozionul, programat a se desfășura pe parcursul a patru zile, cuprinde lucrări structurate pe tot atâtea secțiuni, acoperind mai multe domenii de cercetare: biodiversitate și conservarea naturii, factori de mediu, reconstrucție ecologică și impact antropic, resurse naturale și socio-economice, GIS și modelare sisteme.

„Am deosebita plăcere de a participa, astăzi, la cea de-a XXVI-a ediție a simpozionului internațional «Delte și zone umede». Vorbim de un eveniment de amploare și, mai mult decât atât, unul de tradiție în rândul cercetătorilor tulceni și care, în acest an, al Centenarului Marii Uniri, capătă noi și profunde valențe, ceea ce ne face să ne înclinăm cu și mai mult respect în fața valorilor de necontestat din domeniul cercetării la nivel național și, implicit, local. 

    Aș dori să salut prezența la Tulcea a specialiștilor în domeniu și să le mulțumesc organizatorilor pentru inițiativa de a aduce în mijlocul nostru personalități importante în ceea ce înseamnă studiul aprofundat al protecției mediului”, a declarat, în deschiderea evenimentului, vicepreședintele Dumitru Mergeani.

 

Comunicat de presă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here