Șoferul vinovat de accidentul mortal de la Partizani a fost trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului inculpatul Ț. E, cercetat  pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere,  conducerea unui vehicul de către o persoană aflată  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe,  conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul cu numere false și ucidere din culpă.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 22.05.2024, în jurul orei 13.20, inculpatul Ț. E. care nu deține permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice (1,43 g%0 alcool pur în sânge) în timp ce conducea pe strada Dunării  din loc. Partizani, jud. Tulcea, un autoturism  marca BMV, neînmatriculat și cu numere false și  în care se aflau și doi pasageri, a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul în coliziune cu un stâlp de beton de pe marginea drumului, în urma impactului rezultând decesul unuia dintre pasageri, vătămarea corporală a celui de al doilea pasager, precum și distrugerea autoturismului și a stâlpului din beton.

În cursul urmăririi penale a fost luată măsura arestului preventiv faţă de inculpatul Ț. E  iar  în urma finalizării urmăririi penale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată a acestuia. Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Facem precizarea că această etapă procesuală reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Dan Stepanencu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea și

purtător de cuvânt

  

+ There are no comments

Add yours