Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns în această seară la Tulcea și a fost primită așa cum se cuvine atât de jandarmi, cât și de reprezentanți din cadrul mai multor instituții.

Camarazii noștri din județul Constanța au purtat ștafeta în alergare și pe bicicletă până în orașul nostru, unde au predat-o mai departe colegului nostru, Sorin Andrici, la Monumentul Independenței. El o va duce marți, 10 octombrie, în alergare la Galați, unde ștafeta va fi preluată de ceilalți voluntari Invictus. Sorin nu va fi singur pe acest traseu, ci va fi însoțit, ca și în ceilalți ani, de o echipă pe care o coordonează, formată din colegi, dar și alți voluntari cu spiritul Invictus.

Ștafeta Veteranilor Invictus, ajunsă la a X-a ediție, se desfășoară anul acesta în perioada 4-25 octombrie. Evenimentul, organizat anual la nivel naţional sub egida Ministerului Apărării Naţionale, promovează memoria eroilor români prin intermediul sportului. 500 de voluntari Invictus, purtători ai ştafetei, alergători şi ciclişti, militari şi civili, vor parcurge mai bine de 3 300 de kilometri, pe trei trasee – albastru, galben şi roşu. Traseele vor porni de la Pitești (start, 11 octombrie), București (start, 5 octombrie) și Călărași (start, 4 octombrie) și vor ajunge toate la Carei, în ziua de 25 octombrie.

Cel mai important moment va avea loc de Ziua Armatei, pe 25 Octombrie, la Carei, unde Ştafeta Veteranilor Invictus va prezenta simbolic onorul tuturor celor care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru România şi poporul român. Echipa din Tulcea va avea de parcurs traseul roșu, având și misiunea de a poposi la toate monumentele ridicate în cinstea eroilor care s-au sacrificat pentru patrie.

Comunicat IJJ

+ There are no comments

Add yours