Temutul procuror Gheorghe Popovici se întoarce acasă

                     Ce a hotărât Secția de procurori a CSM, joi, 14 februarie
Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind avizarea solicitării de revocare din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului POPOVICI GHEORGHE.
Soluţie:
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii constată ca rămasă fără obiect solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului POPOVICI GHEORGHE din funcţia de procuror la Direcţia Naţionale Anticorupţie,
nivel central, în prezent delegat procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţei.

Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea domnului procuror POPOVICI GHEORGHE de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Soluţie:
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central, a domnului procuror POPOVICI GHEORGHE, începând cu data de 01.03.2019 şi continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea delegării în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror POPOVICI GHEORGHE,
începând cu data de 01.03.2019.

Înapoi la Tulcea

Procurorul Gheorghe Popovici a fost din 2014 până anul trecut şef al Secţiei 1 de combatere a corupţiei din DNA, secţie coordonată direct de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Popovici, de formaţie criminalist la Parchetul din Tulcea, a fost selectat drept succesor de Lucian Papici, fostul şef al Secţiei a 1 de pe vremea lui Daniel Morar. Procuror criminalist de formatie, Gheorghe Popovici a coordonat mai multe anchete in calitate de procuror-sef de sectie. El a realizat, alături de o colegă, rechizitoriul in cazul de santaj in care erau implicati sefii Antena Group. Alte cazuri la care a lucrat o priveau pe fosta sefa DIICOT, Alina Bica, sau retrocedările facute de ANRP. El a condus timp de mai multi ani, in perioada mandatului Laurei Codruta Kovesi, Sectia I-a din DNA, de combatere a infractiunilor de coruptie, sectia care se ocupă cu cazurile de coruptie directă: luare si dare de mită, trafic de influentă sau cumpărare de influentă.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here