Tulcea, aflată în plină dezvoltare, serbează Zilele Municipiului în 13-15 august

Mult așteptatele zile festive ale orașului se vor desfășura în acest an în 3 zone: Plaja Ciuperca, Piața Civică, Piațeta Navaliștilor (Dallas). Simultan, va avea loc Târgul de Design de la Casa Avramide. Zilele de sărbătoare se vor prelungi cu un eveniment inedit: Tulcea pe două roți!
TULCEA FEST – Zilele Municipiului Tulcea. 13-15 august
IARMAROC Design Fair. 12-15 august.
TULCEA PE DOUĂ ROȚI. 16-17 august.
                                 PROGRAM & DETALII:
TULCEA FEST – Zilele Municipiului Tulcea. 13-15 august
PLAJA CIUPERCA. 13-15 august. Concerte (începând cu orele 19.00):
Sâmbătă, 13 august: Taylor (formație rock din București; îl are în componență pe muzicianul tulcean Florin Laghia); Mandinga.
Duminică, 14 august: Jurjak; Ruby.
Luni, 15 august: Pyroblast; Zagăn (Trupă formată de tineri tulceni. Abordează folclorul Deltei Dunării în manieră rock); Vunk; Foc de artificii.
Scena va fi amplasată pe plajă. În zona Patinoar/Plajă va fi amenajat un ,,food-court” pentru standurile cu produse gastronomice locale și băuturi
În fiecare seară, anterior concertelor, atmosfera va fi ,,încălzită” de muzica unor DJ.
În timpul concertelor vor avea loc spectacole de lasere și proiecții video.
PIAȚA CIVICĂ. 13-15 august. Orele 18.00 -22.00
Program oferit de Ansamblul ,,Baladele Deltei”. Formatii si interpreti din municipiu și județ.
Târgul Meșterilor Populari. Evenimentul aduce laolaltă peste 40 de meșteri din țară și 18 din județ, într-un Târg ce a devenit o tradiție de-a lungul anilor. În acest an, vor veni la Tulcea expozanți din județele: Galați, Constanța, Harghita, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Argeș, Suceava, Ilfov, Brașov, Mureș, Sibiu, Argeș, Prahova, Cluj, Brăila, Dâmbovița.
PIAȚETA NAVALIȘTILOR (Dallas). 13-15 august. Orele 18.30 -22.00.
În piațeta recent amenajată în cartierul Dallas va fi amplasată o scenă, iar programul va fi pregătit de Ansamblul ,,Baladele Deltei”. Detalierea programelor pregătite de Ansamblul ,,Baladele Deltei” va fi disponibilă în curând.
IARMAROC Design Fair. 12-15 august.
Casa Avramide. Ne dăm întâlnire cu designeri din toată țara, în curtea Casei Avramide, la cea de-a III-a ediție IARMAROC Design Fair.
Designerii ne vor încânta cu produsele lor originale, fabricate în România, în serie mică sau unicat: ceramică, bijuterii, piese și accesorii vestimentare din materiale naturale, cărți pentru cei mici, decorațiuni, home & deco, ilustrații, accesorii din piele etc. Toate produsele sunt obiecte de autor, concepute pentru a ne oferi experiențe unice.
Suntem gata să sărbătorim zilele orașului împreună, alături de creațiile designerilor români, într-o atmosferă relaxată de vară, pe ritmuri de blues, funk, reggae, pop.
Vom avea parte de muzică live și ne vom răsfăța cu produse gastronomice locale.
Târgul este organizat de Primăria municipiului Tulcea în colaborare cu ICEM Tulcea, la inițiativa Claudiei Marian, designer tulcean.
Pagina evenimentului: https://fb.me/e/3lokwGgcL
Extra: În zilele de 16 și 17 august, în prelungirea evenimentelor dedicate Zilelor Municipiului, Primăria organizează un eveniment adresat iubitorilor de vehicule pe două roți, manifestare dedicată, totodată, promovării transportului urban alternativ:
TULCEA PE DOUĂ ROȚI. 16-17 august.
Plaja Ciuperca. Concerte (20.00-22.00): Zob;  Nightlosers; Bluemans (formație din București ce îl are în componență pe talentatul chitarist tulcean Alex Cismaru); Muzică ambientală cu DJ JAH Guidance HIFI.
Programe tematice (17.00-20.00) Prezentare: Piste ciclabile pentru Tulcea. Explorări urbane pe două roți: ,,Traseul celor 3 lacuri”. Ateliere de educație rutieră și siguranță în trafic.
Dezbateri. Prezentare de produse: motociclete, biciclete, trotinete, mopede.
Evenimentul este conceput sub forma unei invitații către toți tulcenii, pentru a-i încuraja să descopere beneficiile mersului pe bicicletă, latura ecologică a utilizării vehiculelor pe două roți sau sentimentul de libertate oferit de mersul pe motocicletă. Totodată, este un prilej de promovare a vehiculelor pe două roți, ca formă de transport urban alternativ în contextul supraaglomerării și poluării orașelor din cauza automobilelor.
În egală măsură, dorim să atragem atenţia asupra prezenţei acestor vehicule în trafic, fie ele biciclete, motociclete, mopede sau trotinete şi să educăm participanţii la trafic în spiritul respectului reciproc şi al siguranţei.
Zona plajei Ciuperca se va transforma într-un spațiu însuflețit de muzica unor iubitori de două roți, va fi un loc de socializare, un spațiu deschis dezbaterilor și, mai ales, un punct de plecare în explorări urbane pe două roți.
Producătorii și distribuitorii de vehicule pe două roți sunt bine-veniți pentru a-și prezenta produsele.
Pentru a rămâne la curent cu evoluția evenimentului, urmăriți pagina https://fb.me/e/5tLObpziX
Primăria Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here