Potrivit unui comunicat transmis de Federația Română de Ciclism, a 56-a ediție a Turului României la Ciclism se reprogramează, din motive independente de organizatori și parteneri. Prin urmare, etapele ce includ municipiul Tulcea vor suferi o amânare, astfel, noile coordonate sunt următoarele:

Vineri, 20 octombrie – Finish, etapa 3 (Focșani-Tulcea). Sosirea va avea loc în Piața Mircea cel Bătrân, în jurul orei 16.45 (oră estimată). În intervalul 13.30 – 16.30, va avea loc Kids Race (competiție pentru copii) – Str. Babadag (între sens giratoriu „Jean Bart” și sens giratoriu „Egreta”). La ora 17,00 va avea loc ceremonia de premiere a câștigătorilor de etapă, iar la ora 18,00 premierea Kids Race.

Sâmbătă, 21 Octombrie – Start, etapa 4 (Tulcea-Călărași). Start festiv: ora 12.00, Piața Mircea cel Bătrân. Traseul va urma DN22.

Competiția va avea loc în perioada 18-22 octombrie și se va derula pe un traseu de peste 900 km, ce va porni din Suceava și care va traversa orașele Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași, marea finală urmând a avea loc la București, pe bulevardul Kiseleff. Turul României va fi transmis de DigiSport și TVR.

Promovând atât sportul de performanță cât și frumusețile regiunilor prin care trece, Turul României a devenit un veritabil ambasador al țării. La fiecare ediție, traseul este ales astfel încât să pună în lumină importante zone turistice. Denumit și ,,Mica Buclă”, prima ediție a Turului României a avut loc în 1934, fiind una dintre cele mai prestigioase competiții ciclistice din sud-estul Europei.

Primăria municipiului Tulcea depune toate eforturile pentru buna desfășurare a evenimentului, luându-se în calcul și faptul că în municipiu au loc numeroase lucrări de infrastructură. Reprezentanții Primăriei și cei ai Federației au agreat asupra detaliilor tehnice, astfel încât ,,Mica Buclă” să beneficieze de cele mai bune condiții, iar municipiul și județul Tulcea să ofere evenimentului spectaculozitate prin peisajele naturale și bogăția culturală a zonei.

Prin încurajarea unui stil de viață sănătos și a practicării sportului de performanță, evenimentul este important și pentru componenta sa educativă, în localitățile de start/sosire fiind organizate competiții destinate copiilor. În anul 2022 au participat la aceste competiții peste 2000 de copii, un număr record, ceea ce arată popularitatea de care se bucură ciclismul în rândul tinerilor și, totodată, oferă speranțe viitorului ciclismului românesc.

Competiția Turul României este inclusă atât în calendarul competițional național, cât și în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale, aliniind la start echipe de ciclism din întreaga lume. Acest lucru constituie în sine un motiv de bucurie pentru comunitățile noastre de cicliști, care au ocazia să-i aplaude și să-i încurajeze pe cicliștii profesioniști, pe traseu sau în punctele de start și de sosire, și să se simtă parte a acestei frumoase sărbători dedicate bicicletei.

Ștefan ILIE,

primarul municipiului Tulcea

 

 

 

+ There are no comments

Add yours