Ziua Dobrogei, sărbătorită de jandarmi și polițiști

Jandarmeria.Cu prilejul împlinirii a 145 de ani de la încorporarea Dobrogei de Nord în România, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, în semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al ostașilor români căzuți la datorie, au participat alături de reprezentanții celorlalte instituții la manifestările organizate la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea.

De asemenea, jandarmii au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu scopul prevenirii evenimentelor de natură a perturba buna desfășurare a ceremonialului militar și religios.

Ziua de 14 noiembrie 1878 reprezintă ziua în care, lunga asteptare a populatiei dobrogene a încetat în marea zi a unirii efective a Dobrogei cu Romania. În acea zi de neuitat, prințul Carol a lansat din Brăila „Proclamația către dobrogeni” și „Înaltul ordin de zi” către armată, iar primele unități militare au trecut Dunărea pe la Brăila și Galați, fiind întampinate peste tot în Dobrogea cu o imensă bucurie. Apele bătrânului fluviu uneau din acest moment, mai mult decât oricând în trecut, inimile, speranțele și năzuințele românilor, purtând totodată nădejdea unui viitor mai bun pentru toți locuitorii Dobrogei.

Unirea Dobrogei cu teritoriul naţional reprezenta, după unirea Moldovei cu Ţara Românească din anul 1859, o nouă şi importantă etapă în cadrul procesului de desăvârşire a unităţii de stat a românilor, proces definitivat prin Marea Unire din 1918. Recunoștință veșnică tuturor eroilor neamului și veteranilor de război! La mulți ani, Dobrogea!

Poliția. Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Nicolae Cornățeanu, a participat cu succes la Ziua Dobrogei, eveniment organizat pentru a celebra diversitatea culturală a regiunii. În cadrul activității, câte un  reprezentant al fiecărei minorități dobrogene a fost prezent, oferind o perspectivă autentică asupra bogăției culturale locale, inclusiv lipoveni, greci, aromâni, bulgari, romi, și altele.

Polițiștii au avut onoarea de a prezenta oferta educațională a Ministerului de Interne, punând accentul pe importanța conștientizării responsabilității penale și a infracțiunilor cu violență în rândul tinerilor. Această inițiativă reflectă angajamentul nostru în promovarea educației și dialogului intercultural, contribuind la formarea unei comunități informate și responsabile.

Comunicate IJJ, IPJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here