Ziua Marinei, la Tulcea

Joi, 15 august, președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu a participat la manifestările desfășurate pe faleza municipiului și pe Lacul Ciuperca cu prilejul Zilei Marinei Române. La acțiune au mai luat parte prefectul Lucian Furdui, primarul municipiului, Constantin Hogea și viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, Ivan Patzaichin, deputații Anișoara Radu, Mirela Furtună și Lucian Simion, guvernatorul ARBDD, Cătălin Țibuleac, și o delegație a Primăriei Izmail din Ucraina, condusă de viceprimarul Serghei Batkilin.

Mesajul lui Teodorescu: „Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de dumneavoastră în această zi plină de încărcătură emoțională și spirituală pentru români, în general, și pentru tulceni, în special, zi în care sărbătorim Zilele Municipiului Tulcea, Ziua Marinei Române, Ziua Navalistului precum și Marea Sărbătoare Creștină a Adormirii Maicii Domnului (…) Vreau sa vă mulţumesc, dragi marinari, pentru tot ceea ce faceţi şi să vă asigur că întreaga societate apreciază la justa valoare eforturile pe care le depuneți zi de zi pentru bunul mers al lucrurilor în societatea românească. Trecând la însemnătatea spirituală a acestei deosebit de importante zile, permiteți-mi să urez „La mulți ani!” cu sănătate și împliniri celor care poartă  numele Sfintei Fecioare Maria. Doresc să adresez un călduros “La mulți ani” tuturor locuitorilor municipiului Tulcea și să le urez petrecere frumoasă astăzi și în zilele următoare, având în vedere evenimentele organizate cu acest prilej“.

În paralel cu manifestările organizate pe faleza municipiului, în zona lacului Ciuperca, a avut loc o acțiune organizată de Asociația Ivan Patzaichin -Mila 23 și Descoperă Rowmania, în căutare de campioni la vâslit, pentru prima dată de Zilele Municipiului Tulcea. Programul manifestării a cuprins o competiție de vâslit în canotci de 10+1, precum și un atelier mobil pentru copii – cum se construiește o canotcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here