Ziua Veteranilor de Război, cinstită astăzi la Tulcea

Subprefectul județului, Timur Memet, a participat astăzi, 29 aprilie, la ceremonialul militar dedicat Zilei Veteranilor de Război, eveniment organizat pentru a-i celebra pe cei care s-au jertfit pentru unitatea, suveranitatea și independența României. În cadrul ceremonialului, reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat citire mesajului prim-ministrului României, Marcel Ciolacu.

Ștefan Ilie, primarul municipiului, la depunerea de coroane: “Astăzi este Ziua Veteranilor de Război, o zi în care trebuie să ne amintim că Pacea, de care ne bucurăm astăzi, li se datorează în mare parte lor. Indiferent că au luptat în trecut sau pe teatrele de operațiuni moderne, veteranii ne-au asigurat nouă, celor de astăzi dreptul de ne crește copiii în libertate, de a fi liberi și de a nu trăi cu spaima că viața ne este pusă în pericol. Iar atunci când uităm cât de importantă este Pacea este de ajuns să privim la câțiva kilometri de noi, unde pacea unui stat a fost încălcată prin forța cumplită a războiului și unde nesiguranța și moartea domnesc peste tot. Noi, cei de astăzi, răsplătim eroismul veteranilor noștri și Pacea pe care ne-au oferit-o, implicându-ne în acțiuni prin care construim, păstrăm și înfrumusețăm moștenirea primită, orașul nostru. Slavă Eroilor Veterani!”

La ceremonialul militar și religios, din partea Consiliului Județean a depus coroană de flori și Ștefan Coman, consilier al președintelui.

 

+ There are no comments

Add yours