Trupa lui Nelu Vlad, aia care făcea furori prin anii ’90 cu “Aoleu, ce mă fac/ Se mărită Mona mea”, hit datorită căruia a câștigat j’de nunți, botezuri, chermeze și zile de comună în toată țara. Trupa brăileană Azur, prima formație care a tratat maneaua lăutărească în manieră pop, a luat gura târgului, ca să zicem așa, cu lăutărescul “Podul lui Tudose de la Brăila”. “La podul lui Tudose să venim/Haideți să facem poze, să zâmbim/ Să ai o amintire în viața ta cu podul de la Brăila”, clamează cei de la Azur. Iar o parte a melodiei îi este dedicată special lui Mihai Tudose (dacă aveți răbdarea să ascultați, în video de mai jos): „Curajos peste măsură/ Doar cu o simplă semnătură/ A semnat ca un bărbat și avem podul cel mai înalt”, măi, măi, leanoooo.

Conform presei brăilene , această odă de calitate îndoielnică la adresa europarlamentarului Mihai Tudose, ar fi fost o comandă dată de președintele PSD Brăila și a fost cântată, în premieră, la Festivalul Peștelui de la Brăila.

I-auzi, i-auzi…

Unde ești, Paul Prisada?

Brăilenii discută subiectul prin presa locală de câteva luni bune înainte de inaugurarea Podului peste Dunăre de la… Smârdan, din 6 iulie a.c. Acum, iată, i-au scos și o melodie! La noi, tăcere până nu demult în “extraordinara” ședință de Consiliu Județean, când președintele Horia Teodorescu  a anunțat intenția de a iniția un proiect de hotărâre cu propunerea tulcenilor de denumire a podului. Să vedem!

N.A.

+ There are no comments

Add yours