Accidentul din localitatea 2 Mai/ Din respect pentru victime și părinții lor trebuie să facem totul ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple

Transmitem, încă o dată, sincere condoleanțe părinților care și-au pierdut copiii în urma accidentului din localitatea 2 Mai. Trebuie spus că cel mai probabil astăzi vom avea primele măsuri în urma raportului preliminar de control la IPJ Constanța. Vineri vor fi expuse public toate măsurile care se vor dispune în urma anchetei care se va finaliza mâine și care a fost cerută în regim de urgență de ministrul Afacerilor Interne. Raportul va încadra clar, pe legislație, vinovățiile în acest caz.

  • Accidentul din 2 Mai a șocat întreaga țară și avem datoria, din respect pentru victime și părinții lor, să facem totul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.
  • Pentru asta sunt necesare câteva lucruri. În primul rând, tânărul care a provocat accidentul trebuie să-și primească pedeapsa care i se cuvine, conform legii. Acest caz trebuie să fie o lecție pentru toți cei care își imaginează că sunt deasupra legilor și a statului de drept.
  • În al doilea rând, este important să fie corectate breșele de funcționare de la nivelul Poliției. Dar mai ales ca vinovații ce se vor desprinde din ancheta Corpului de Control să fie aspru pedepsiți, de asemenea.
  • În al treilea rând, avem nevoie să susținem cu toată forța lupta împotriva consumului și distribuției de droguri. Ministrul de Interne și-a asumat această misiune și este necesar ca un astfel de obiectiv să fie unul al întregii societăți.
  • USR dovedește un cinism și o nerușinare fără margini. Opinia publică trebuie să știe că parlamentarii aleși pe listele acestei formațiuni au depus chiar în luna mai a acestui an o inițiativă legislativă privind dezincriminarea consumului de canabis. Cu alte cuvinte, inițiativa USR dorește să scoată din sfera penalului consumul de canabis, a drogului găsit în mașina tânărului care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai. Acum, USR încearcă să pozeze în luptător împotriva drogurilor. Este descalificantă toată această poziție, iar românii înțeleg foarte bine acest lucru.
  • Culmea, proiectul userist ar fi scos basma curată un tânăr care ar fi fost găsit asupra sa cu de trei ori cantitatea pe care au găsit-o polițiștii asupra tânărului care a omorât două ființe nevinovate. Avem însă o întrebare publică pentru Cătălin Drulă și Dan Barna: mai susțin public dezincriminarea consumului de canabis ? Rugăm mass-media să le pună această întrebare.

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here