Alegeri la PSD județ. Nicio surpriză

Într-o săptămână(timp scurt) județeana PSD a rezolvat cu problema alegerilor, procedură cerută în teritoriu de apropiatul Congres al PSD. Timpul foarte scurt explică oarecum de ce la ședința de alegeri de la Tulcea , de sâmbătă, 18 ianuarie, nu a participat niciun greu de la Centru. Toți aveau deja agendele făcute. Fostul premier  Sorin Grindeanu a fost invitat să participe la Tulcea, conform lui Teodorescu, cel puțin din două motive: pe timpul guvernării Grindeanu s-au demarat obiectivul Pod și scoaterea portului Tulcea de sub tutela APDM Galați. A fost prezent, de asemenea, Orlando Teodorovici, senator de Tulcea. Nicio surpriză privind alegerile. Toți au fost realeși,cum altfel, în frunte cu președintele Horia Teodorescu. Dumitru Mergeani- președinte executiv,  Lavinia Vizauer- secretar executiv, de asemenea, au fost aleși cei 17 vicepreședinți. În rest, discuții axate în principal pe strategia pentru alegerile locale și parlamentare.

Teodorescu a anunțat oficial: candidează din nou pentru funcția de președinte de Consiliu Județean

Mai vrea o tură și era de așteptat acest lucru.Desigur că și Teo, ca și partidul, vrea ca președintele de Consiliu Județean să fie ales uninominal, conform prevederilor în vigoare. Ca și partidul, desigur, nu dorește alegerea președintelui din rândul consilierilor județeni, cum dorește actuala guvernare să modifice legislația electorală. Nici alegerea primarilor în două tururi. Care lideri PSD nu au spus-o nici în ședința de alegeri, nici în conferința de presă: două tururi ar însemna dezastru pentru ei în bătălia pentru primării. Iar Orlando Teodorovici are dreptate când spune, citând un primar pesedist, că dorința electoratului se vede în primul tur, în al doilea intervin jocurile. Dar nu depinde de el. El, Teodorovici, nu ar fi de acord nici cu moțiunea de cenzură, care ce? Să facă jocul liberalilor? Sesiune extraordinară? Pentru ce? Teodorovici a apăsat pe un scop-deziderat al social-democraților, dar în 2024. Să câștige tot: alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

Tulcea nu s-a hotărât încă pe cine merge la Congres

Stă, încă în espectativă. Se studiază, se analizează, se cântăresc  șansele echipelor candidate la șefia PSD. Și nu este o noutate, Teodorescu a stat mereu la cotitură și la momentul oportun a pariat pe câștigător, e o tehnică și asta. Nu s-a schimbat mare lucru la PSD: se fac echipele în jurul unui lider, o echipă în care Teo i-ar vedea incluși neapărat pe Teodorovici și Grindeanu, iar cei mai convingători vor birui. Dacă biruie echipa pe care a pariat, mai trebuie ca și el să câștige la Consiliul Județean. Ceea ce, să recunoaștem, devine mai complicat!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here