Andaluzia Luca: “Independență energetică pentru români, confort energetic pentru tulceni”

În prezent, doar 30% dintre gospodăriile din România sunt conectate la o rețea de gaze naturale.
Programul de guvernare al PSD pentru mandatul 2020-2024 prevede conectare la rețele de gaze a unui număr de 1.000.000 de persoane până în 2024.
De asemenea, PSD dorește în continuare ca gazele naturale, în special cele din Marea Neagră, să fie exploatate în interesul românilor și vândute pe piața românească la prețuri ieftine, astfel încât să nu mai depindem foarte multă vreme de importurile de gaze, costisitoare, mai ales din Rusia. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat în trecut, de trădarea care a făcut ca gazele românești din Marea Neagră să ajungă, foarte ieftin, pe mâna unor companii străine care acum șantajează statul român, putem obliga orice companie să ne arate respectul cuvenit și să participe alături de noi la o exploatare rațională, în interesul românilor, a resurselor naturale care ne aparțin de drept.
Pentru tulceni, de asemeni, problema gazelor naturale este una majoră și este nevoie de soluții rapide, nu de adrese de e-mail.
În luna august, guvernul PNL a lansat un apel de proiecte destinat în principal primăriilor conduse de primari de-ai partidului. Termenul de depunere al proiectelor a fost 17 octombrie și Tulcea nu a depus niciun proiect pentru racordarea la gaze a cel puțin 1.000 de gospodării. Mai este un termen, pe 17 decembrie, dar am dubii că Tulcea se va afla măcar atunci pe lista orașelor care depun proiecte, căci pentru acest lucru ar trebui ca cineva să și muncească, nu să se ocupe doar de imagine.
Avem nevoie de un parlament care să ia în calcul nevoile reale ale românilor și de un guvern care să acționeze pentru toți românii, nu doar pentru membrii de partid.
Avem nevoie de independență energetică pentru români și de confort energetic pentru tulceni.
Andaluzia Luca
(Material comandat de Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Tulcea. AEP 11200020).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here