Cu 30 de ani în urmă, românii au început să construiască o nouă istorie pentru ei înşişi

                                           Comunicat de presă

În Parlamentul României, luni, de la ora 12:00,s-a desfășurat o şedinţă solemnă a celor două Camere dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie. Tot luni, Parlamentul European va dezbate, la Strasbourg, de la 18:00, o rezoluție pentru comemorarea Revoluției.
Au fost susţinute alocuţiuni de către Președintele Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere, Teodor Meleşcanu (Senat) şi Marcel Ciolacu (Camera Deputaţilor), premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii grupurilor parlamentare.
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni,16 decembrie 2019, că statul a „întârziat nepermis de mult” aflarea adevărului despre Revoluţia din 1989 şi a subliniat că justiţia trebuie să acționeze.
Aflarea adevărului reprezintă o necesitate pentru victime şi urmaşii lor, pentru români, pentru viitorul nostru comun. O democraţie veritabilă este construită pe bazele adevărului şi ale dreptăţii, iar această restanţă majoră a Justiţiei române reprezintă o fantomă care ne va urmări pe toţi multă vreme de acum încolo. Aşadar, Justiţia trebuie să stabilească adevărul şi să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi!
Momentul pe care îl celebrăm astăzi este cel care defineşte România contemporană, punctul de plecare al tuturor împlinirilor noastre comune, o democraţie parlamentară, afirmarea pluralismului în toate aspectele vieţii publice, libertatea de expresie, economia de piaţă, un stat de drept, apartenenţa la NATO şi la UE.
Pentru unele dintre acestea încă mai avem de luptat, chiar şi după 30 de ani.
Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here